Home > Voicemailboard > Uitgebreide uitleg

Uitgebreide uitleg

Hoe werkt het voicemailboard?

 

Veertien redenen om voor het voicemailboard te kiezen

1 Moet ik zelf software installeren?
Nee, dat is bij het voicemailboard niet nodig. U heeft op uw computer Flash nodig, een applicatie waar een moderne multimediacomputer tegenwoordig niet meer zonder kan. Gratis download:

Flash

2 Kunnen leerlingen er makkelijk mee werken?
Ja, het voicemailboard wordt gebruikt op scholen voor vmbo-bbl tot en met universiteit. De leerlingen hebben bijzonder snel door hoe het werkt.
Een collega uit het vmbo schreef over zijn leerlingen:

’Het is wel grappig om te zien hoe ze met voicemailboard bezig zijn. Ik heb verschil in werkwijze met mijn collega besproken (uit de GT-afdeling). Mijn leerlingen (BB en KB) spreken in en plaatsten het bericht. Ze luisteren nog wel een keer, maar of het nu goed of fout is, maakt niet uit. Er is maar een enkeling die het nog een keer over doet. GT-ers doen er veel langer over. Die zijn veel meer bezig met goed en fout, veel meer onzekerheid. Dat speelt bij mij in het geheel niet. Als ze halverwege een foutje maken en vervolgens een krachtterm gebruiken, wordt het bericht gewoon geplaatst :-)’

Lees hier de volledige reactie van deze collega.

 

3 Krijg ik bij vragen een ingewikkeld technisch antwoord?
Nee, u communiceert met mensen die zelf als docent in het Nederlandse onderwijs werken, die snappen waar u tegenaan kunt lopen en als het moet zelfs voor u de opdracht plaatsen.

4 Moet ik veel klikken?
Nee, bij Voicemailboard staan de borden van de school per vak/taal en daaronder de verschillende klassen/groep/ERK-niveaus bij elkaar. U bent snel waar u wilt wezen.

Klik hier voor een voorbeeld.

 

5 Staan de opdracht en opname-applet op verschillende pagina’s?
Nee, bij het voicemailboard kunt u beide via de texteditor integreren. Dat geldt ook voor afbeeldingen, extern geluid, krantenberichten, websites etc.

Klik hier voor een voorbeeld.

 

6 Waarom zou ik niet laten opnemen met bijvoorbeeld Audacity en de geluidsbestanden door de leerlingen laten uploaden naar een ELO?
Vanuit dat principe is het voicemailboard in 2005 ontstaan. Het grote nadeel was dat leerlingen meer tijd kwijt waren aan de omgang met de software dan met het spreken. Met het voicemailboard liggen de verhoudingen precies andersom.

7 Is het voicemailboard alleen met een Engelstalige interface verkrijgbaar?
Nee, maar als u dat wilt, kunt u die wel krijgen. Het voicemailboard is er in het Nederlands, Duits, Engels, Frans en Spaans. En als u dat wilt, maken we de interface in de taal die u wenst.

8 Moet ik alle opdrachten zelf bedenken?
Nee, bij ons maakt u deel uit van een community waarbij het bijzonder eenvoudig is om te profiteren van elkaars opdrachten.

9 Moet ik zelf een spreekvaardigheidsdidactiek bedenken?
Nee, al zijn wij ervan overtuigd dat de vakinhoudelijke mogelijkheden nog lang niet uitgeput zijn. Er zijn u al docenten voorgegaan die een aantal handreikingen op schrift hebben gesteld.

Klik hier voor een didactische handleiding.
 

10 Hoe weet ik überhaupt dat er ingesproken is?
U kunt het zo (laten) instellen - en ook weer ongedaan maken! - dat u van ieder ingesproken bericht notificatie via de mail krijgt. Als u de voorkeur geeft aan RSS-feed, kunt u dat per board ook instellen.

11 Kan ik de laatst ingesproken berichten ook na elkaar beluisteren zonder me eerst door alle threads heen te moeten werken?
Ja, via de podcast-functie op het openingsscherm van uw school kunt u van ieder board alle berichten oproepen en er flexibel doorheen klikken. Een ander mogelijkheid biedt de optie ’Nieuwste berichten’, waarbij u per board per 1/3/7/14 dag(en), 1/3/6 maand(en) en zelfs het laatste jaar alle berichten, te beginnen bij het laatst ingesprokene, alles op uw scherm kunt krijgen.

12 Kan ik de berichten ook opslaan en daarna van het board verwijderen?
Ja, via de iPod/iTunes-knop onderaan de pagina kunt u een XML-bestand via iTunes inlezen. Als u alle berichten lokaal heeft opgeslagen, kunt u de berichten van het desbetreffende board verwijderen.

 

13 Kan ik de opnametijd ook aanpassen?

Ja, via de beheerder kan de opnametijd variabel tot maximaal 60 minuten worden ingesteld. De ervaring leert dat leerlingen, als ze alleen spreken, niet langer dan 60 seconden spreken. Interviews daarentegen kunnen veel langer duren, tot zelfs wel tien minuten. Als de maximale inspreektijd gehaald is, kunnen leerlingen via een nieuw gesprek uiteraard rustig doorspreken.

14 Wat kost het?
U kunt het voicemailboard de eerste drie maanden gratis uitproberen! Daarna sturen wij u graag geheel vrijblijvend een offerte. Vergeleken met de weinige andere aanbieders op de markt zal de prijs u zeker meevallen.

Meld u hier online aan.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ons altijd mailen: ektekst@home.nl